29.06.2023

ВИРОБНИЦТВО ПЛАСТИКОВИХ КОРОБІВ

 

   На автоматичному обладнанні виробляються пластикові короби найпопулярніших розмірів класичної серії – це розміри: 22х10 мм, 25х17 мм, 40х17 мм, 40/2х17 мм та 40х40 мм.

   При їх виготовленні використовується ПВХ-сировина, яка подається в дозатор вакуумним завантажувачем. Необхідна порція сировини потрапляє до екструдера. За допомогою шнека вона передається в зону нагріву і перетворюється у робочу масу.

   Проходячи через «голову» екструдера розігріта маса надходить в зону формування, яка складається із трьох формувальних блоків, адаптера, філь’єри та калібру з охолодженням.

   В цих блоках формується одночасно короб П-подібної форми, та кришка. Блок калібру поєднує їх разом та охолоджує виріб.

   В залежності від розміру, одночасне виготовлення короба і кришки можливе лише для виробів шириною менше 40 мм. Для виробів шириною 40 мм та більше короб і кришка виготовляються по черзі і комплектуються вже після виготовлення.

   Спеціальний перфорувальний пристрій, оснащений датчиком та «дироколом», робить отвори для кріплення вже сформованого пластикового коробу.

   Далі протяжний механізм транспортує його до зони відрізання, де автоматичною пилою він ріжеться на відрізки заданої довжини.

   Після цього відрізки потрапляють до приймального відсіку, а далі збираються в упаковку та маркуються.