11.05.2023

АВТОМАТИЧНА ЛІНІЯ З ВИРОБНИЦТВА ГНУЧКОЇ ДВОСТІННОЇ ГОФРОВАНОЇ ТРУБИ

 

   В блоці керування запускається спеціальна програма з налаштуваннями рецепту та розмірами труби, яку необхідно виготовити.

   Завчасно підготовлена сировина потрапляє через вакуумні завантажувачі у чотирьохкомпонентні дозатори. В дозаторах відбувається змішування сировини і подача порції суміші з необхідною масою до екструдерів. (Кожен із дозаторів готує суміш лише для одного з майбутніх шарів труби – зовнішнього або внутрішнього).

   Всередині екструдерів відбувається розігрів суміші до стану рідкої тягучої маси. Далі під високим тиском (250 BAR) маса потрапляє до внутрішніх каналів «голови» за допомогою шнеків. Перед запуском лінії «голова» блоку попередньо розігрівається спеціальним пристроєм, що має індукційну котушку.

   Розподілена на внутрішній та зовнішній шари маса від «голови» подається у формувальний блок з оснасткою – коругатор.

   Зовнішній шар труби формується за рахунок сегментів, всередині яких є вакуумні канали. За допомогою вакуумного устаткування відбувається розрядження, і завдяки цьому в сегментах рівномірно формується вже практично готова продукція. Таким чином отримується форма труби.

   Внутрішній шар формується за допомогою мандрини. Вона обладнана водяним охолодженням та має всередині канали для подачі повітря.  За допомогою повітря, внутрішній та зовнішній шар, адгезує між собою.

   В процесі виробництва спеціальним пристроєм в гнучкі двостінні труби подається дріт для протяжки.

   Потім вже сформована гофрована труба проходить охолодження,  подається на блок намотки, та намотується у бухту і автоматично скріплюється стреп-стрічкою. Готовий виріб потрапляє до оператора автоматичної лінії, який її маркує та передає на склад.

   На складі кожна палета з бухтами двостінної гофрованої труби запаковується у спеціальну ультрафіолетостійку плівку. Завдяки цьому зберігати випущену продукцію можна як всередині складу, так і зовні на відкритих майданчиках.